Main Menu

State-of-the-art-facility

VW sends ‘clear message’ with flagship showroom

InchcapeInchcape’s new state-of-the-art showroom in west London – Volkswagen’s largest UK showroom to date – is located just off the A4 on Capital Interchange Way, Brentford, and has space for 90 new and used cars over four floors.

Full sales, after sales, service and repair services are offered by a team of about 70 highly trained Volkswagen staff.

Director of Volkswagen UK, Alex Smith, said: “West London Volkswagen sends a very clear message that the brand here in the UK is continuing to gear up for growth.

“Opening the largest Volkswagen retailer site in the country in such a high profile location, with the support of Inchcape, is not only good news for customers in that area who will now have a state-of-the-art facility on their doorstep, it also points to the ongoing strength of Volkswagen in the UK.”

Volkswagen said that the purpose-built showroom has been designed to be a welcoming and inviting space enabling customers to consider their choice of new car in a modern, relaxed and comfortable environment.

Built on a 1.6-acre site to the west of central London, the new showroom benefits from a state-of-the-art service area on the ground floor which features 28 service bays all equipped with the very latest diagnostic and servicing technology and staffed by expert service technicians.

Two floors are dedicated to ‘Das WeltAuto’, with 30 pre-owned cars located on each level.

The facility boasts a number of 140-inch video walls, which allow sales staff to project images directly onto the big screen to “bring the cars to life in a truly innovative way”, Volkswagen said.

Meanwhile, web-enabled touchscreens allow customers to search Inchcape’s 2,000-strong nationwide stock of used Volkswagen vehicles.

Customers visiting West London Volkswagen can also make use of tablet computers to surf the Volkswagen customer website and free Wi-Fi during their visit.

Among key exterior design features, the new showroom has an eye-catching vertical garden that sits near the customer entrance.

This 230sq-m ‘living wall’ is irrigated using on-site rainwater collection and, in combination with the use of solar panels that help to generate the Retailer’s electricity, maximises the energy efficiency of the building.

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.